Consultanță achiziționare plante


Selecția speciilor de arbuști ornamentali
servicii consultanta achizitionare plante

La alegerea tipului de arbust, trebuie să aveți clar scopul pentru care îl veți planta. Un arbust poate fi special prin frunzele sale, prin florile sau chiar prin fructele lui. Alegeți liliacul dacă vreții să vă bucurați de florile sale, măceșul pentru fructe, viburnum pentru foliajul colorat toamna în roșu. Speciile de arbuști cu talie redusă pot fi utilizate pentru delimitarea unor spații în cadrul grădinii, iar pe cei cu talie înaltă îi puteți folosi pentru realizarea unor ansambluri care vor atrage atenția.

În alegerea lor, trebuie să vă documentați asupra condițiilor pe care fiecare arbust le preferă. Sunt unii care rezistă fără probleme iarna, alții care trebuie protejați, iar alții care trebuie chiar mutați în casă, când temperaturile scad sub 15 grade Celsius.

Multe informații le veți găsi în reviste de specialitate sau pe internet, însă aveți grijă să selectați bine aceste surse, nu toate oferă informații corecte. O sursă prețioasă de informație corectă sunt chiar cultivatorii care au căpătat deja experiență, deci apelați la o echipă de specialiști care integrează, obligatoriu, un horticultor.

Dacă nu sunteți foarte pretențios, vă puteți îndrepta atenția și spre speciile care cresc în sălbăticie, de multe ori acestea sunt mai viguroase și mai rezistente la boli și dăunători, precum și la condiții grele de climă (secete, geruri).