Micro-irigare - plante aflate în grădină, sere, jardiniere sau ghivece izolate


micro irigare plante sistem automat cu senzori

Blumat - Sisteme automate de udare a plantelor de gradină sau ghiveci apartament prin măsurarea umidității solului.

Acest sistem complet automat este unic în concepție, funcționalitate, dar și în atingerea rezultatelor scontate.
Conceptul unic este distinctiv prin faptul că sistemul se bazează pe măsurarea umidității solului, iar irigarea se face în funcție de această umiditate. Măsurarea umidității se face cu un senzor ceramic, care este simultan și picurător. Sistemul de irigare Blumat nu necesită racord la curent electric și nici programator electronic; el lucrează complet automat, prin procese de autoreglare.

Funcționalitatea sa se bazează pe faptul că senzorul ceramic reacționează la conținutul de umiditate al ambianței sale și eliberează întotdeauna numai acea cantitate de apă care este în mod real necesară plantei. În acest fel sistemul de picurare ține cont de toți factorii de mediu implicați: expunere la soare, ploaie, vânt, căldură din alte surse dar și cerinte diferite de apă în funcție de specie. Rezultatele sunt probate de ritmul de creștere ce se apropie de maxim tocmai prin faptul că necesarul de apă (eventual nutrimente) este cu strictețe respectat și optim asigurat.Acest sistem de micro-irigare prin picurare se distinge prin 2 avantaje majore față de oricare din soluțiile existente:

  • SIMPLITATE - necesită doar racord de apă la rețea sau la un rezervor suspendat, când rețeaua de apă nu este accesibilă.
  • EFICIENȚĂ - prin faptul că planta are o dezvoltare optimă prin controlul necesarului de apă cu ajutorul senzorului de umiditate.

Principiul de funcționare este cat se poate de simplu și în același timp inovator: prin micro-capilaritate -în cazul sondelor independente, sau prin stabilirea echilibrului osmotic în cazul celor dispuse în rețea, conul ceramic difuzează apa sau controlează viteza de picurare la nivelul rădăcinilor plantei. Astfel conul ceramic se comportă în același timp atât ca senzor cât și ca un controller pentru o irigare riguroasă.micro irigare plante gradina

Alte avantaje:  • economie de apă, și bani;
  • scapați de grija udării zilnice și consumul excesiv de apă și nutrienți;
  • scapați de grija udării necorespunzătoare : supra-udare sau lipsă de apă;
  • sistemul Tropf - Blumat controlează în mod automat procesul de udare, așa că puteti pleca linistiți în concediu cu certitudinea că plantele dumneavoastră vor prospera în toată perioada, ca și cum ați fi lângă ele;
  • flexibilitate maximă;
  • sistemele Tropf-Blumat sunt scalabile până la 500 de plante, și pot fi configurate în nenumărate moduri, funcție de imaginația și nevoile cultivatorului.


micro-irigare consultanta

În scopul configurării sistemului dvs. cât și a montajului asistat al sistemului la distanță, suntem la dispoziția dvs. fie prin intermediul blog-ului ori oferindu-vă asistență tefefonică permanentă.