Proiectare peisagistică
Plantări
Întreținere spații verzi
Consultanță achiziționare plante
Deszãpezire

Consultanță achiziționare plante


Selecția speciilor de arbuști ornamentali

La alegerea tipului de arbust, trebuie să ai clar scopul pentru care îl vei planta. Un arbust poate fi special prin frunzele sale, prin florile sau chiar prin fructele lui. Alege liliacul dacă vrei să te bucuri de florile sale, măceșul pentru fructe, viburnum pentru foliajul colorat toamna în roșu. Speciile de arbuști cu talie redusă pot fi utilizate pentru delimitarea unor spații în cadrul grădinii, iar pe cei cu talie înaltă îi poți folosi pentru realizarea unor ansambluri care vor atrage atenția.

În alegerea lor, trebuie să te documentezi asupra condițiilor pe care fiecare arbust le preferă. Sunt unii care rezistă fără probleme iarna, alții care trebuie protejați, iar alții care trebuie chiar mutați în casă, când temperaturile scad sub 15 grade Celsius.

Multe informații le vei găsi în reviste de specialitate sau pe internet, însă ai grijă să selectezi bine aceste surse, nu toate oferă informații corecte. O sursă prețioasă de informație corectă sunt chiar cultivatorii care au căpătat deja experiență, deci apelează la o echipă de specialiști care integrează, obligatoriu, un horticultor.

Dacă nu ești foarte pretențios, îți poți îndrepta atenția și spre speciile care cresc în sălbăticie, de multe ori acestea sunt mai viguroase și mai rezistente la boli și dăunători, precum și la condiții grele de climă (secete, geruri).